Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

                                                      

Fødevareminister Eva Kjer Hansen lyver.

Nu er det nok ikke så alvorlig en løgn, at hun efter min mening, står overfor ministeransvarsloven. Men at hun og hendes rådgivere lyver er der ingen tvivl om. Men uanset hvad så er det min hensigt, at denne overskrift ”Fødevareminister Eva Kjer Hansen lyver” skal få folk til at læse denne artikel. Og på den måde bruger jeg blot de midler som ministeren bruger ex. i en egen overskrift som ”Fødevareminister Eva Kjer Hansen indgår fiskeriaftale i Aalborg” el. en som Nordjyske har forfattet efter rådgivning fra ministerens rådgivere ”Stor aftale om fremtidens fiskeri på plads i Aalborg”.   

Medierne rapporterer fra Aalborg den 8/10 2009 at den danske fødevareminister er blevet enig med ”Europas fiskeriministre” om at sende et brev til EU kommissionen om at den fremtidige fiskeriforvaltning må ændres fra en ”top-down approach” til et bottom up (formodes det) og brevet kan læses på fødevareministeriets hjemmeside.

Hvordan et oppefra kommende projekt, som videoovervågningen og dens konsekvenser, som fiskeriet i følge dem selv, ikke har været med til at beslutte, kan være et projekt der kommer nedefra, er lige så underligt som alt andet i denne sag.

Men efter at man har rystet på hovedet nogle gange, til sagen.

Ministeren lyver, for der er ikke tale om 4 EU fiskeriministre. For af de 4 omtalte, kommer 2 fra UK. Den ene fra Skotland, der som bekendt ikke selv bestemmer kvoter og andet. Den anden er godt nok fra England, men Huw Irranca-Davies er ikke minister for fiskeriet, han er miljøminister, uden ansvar for fiskeriet. Den tyske minister Ilse Aigner, minister for fødevare, landbrug og fiskeri er minister for det hele, blot med den lille tilføjelse, at Tyskland ikke længere har ret meget fiskeri (danskerne fanger store dele af resterne af de tyske kvoter) og det ses tydeligt på ministeriets hjemmeside, hvor man skal lede længe for at finde noget om tysk fiskeri.

Det står der ikke ret meget om. Og der står intet om denne ”Aalborg aftalen” og det gør det heller ikke på den skotske og selvfølgelig så heller ikke på den engelske miljøministers (hvorfor skulle det også være det).

Derfor lyver ministeren. Ligesom hun på intet tidspunkt i denne kamera overvågningssag har sagt blot det mindste, om de for enhver fornuft, helt indlysende problemer (Læs: umuligheder) der ligger i i denne sag.

Fakta: Fiskerne kan langtfra fange de kvoter de har i dag. Fiskerne udsmider de små og billige fisk, fordi de ikke kan sælges til EU’s mindstepris. Hvis det helt igennem forkerte store trawlfiskeri, hun og EU med mia. i støtte, har fået opbygget i dag, skal lande alt hvad de fanger – går de fallit. De mia. de store trawlere og deres selskaber har investeret (læs: lånt penge til) vil være tabte og sikkerhedsstillelsen i bankerne værdiløse.

Læs mere her: Kronik: Erhvervsfiskeriet - en fødevarepolitisk skandale Kommentar: Videoovervågning i fiskeriet = Kejserens nye klæder

Kurt Bertelsen Christensen

Lemvig den 9/10/09

   

 

     

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os