LLH Nyt

Ferring Strand  7620 Lemvig   Tlf: 97 89 54 55   51 24 82 20    Fax: 97 89 56 55  Mail: llh@levende-hav.dk 

N y h e d e r udsendt d. 7 marts

Indkaldelse til Generalforsamling 2003

Lørdag d. 22. marts  kl. 10.30

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg V

Læs indkaldelse

Se mere om


Fiskeripolitik

Vi kan ikke stilsiddende acceptere, at politik-kerne fortsat tillader og støtter et ubæredygtigt fiskeri, som også vil føre til, at fiskeriet på flere fiskebestande må indstilles. I dag er størstedelen af de tidligere så fiskerige danske farvande uden de fisk der kan sikre et fornuftig kommercielt fiskeri.

Læs brevet til Folketingets Fødevareudvalg.


Snurrevodskutteren fra Esbjerg, E 230 "Merkurs" sidste rejse.

Mandag den 13. januar 2003 sejlede E 230 Merkur ud fra Århus Havn med kurs mod Grenå hvor kutteren skulle ophugges. Skipper og formand for Levende Hav Gunnar Jacobsen købte Merkur i 1966 og siden har han fisket med snurrevod efter rødspætter i Nordsøen og lidt vinterfiskeri i Kattegat.

Beretning og fotos fra den sidste rejse


Industrifiskerne vil nu have ejendomsretten over fisken ude i havet, skal de det?

Industrifiskerne vil nu have retten til selv at forvalte fiskekvoterne og at de vil også have mulighed for at kunne købe og sælge fiskekvoter sammen med deres fartøjer. Industrifiskernes argumenter er de samme som de store konsumfiskere brugte til at få indført individuelle omsættelige kvoter IOK for sild. Bl.a. at sildefiskerne skulle have fornyet flåden og det er dyrt og derfor må de have sikkerhed i ressourcerne osv.

Læs mere:


Minister ser på fisk

Tidlig en mandag morgen i februar kunne man opleve fødevareminister Mariann Fischer Boel i Thyborøn Fiskeauktion.

Fisk, minister, et folketingsmedlem, ministerens embedsmænd en fiskeriformand var foruden de som arbejder på auktionen, de eneste der havde fundet vej til Thyborøn Fiskeauktion denne råkolde mandag morgen.

Læs en omtale af hele besøget

 

Lej M/S Anton i 2003

M/S Anton ejes af Levende Hav, men projektfartøjet er til leje for alle formål der retter sig mod at få folk ud på havet; at få sat fokus på havmiljø og fiskeri og at arbejde inden for konkrete maritime projekter m.m. Det betyder bl.a. at lejer selv kan definere sit formål med lejemålet, uden hensyntagen til Levende Havs miljø- og fiskeripolitiske formål.

Lejebetingelser 2003


Anklagen

"Vi anklager fiskeriets organisationer, fiskeindustrien og de politikere og myndigheder som har ansvaret for fiskeriet, for de katastrofalt lave fiskebestande og for at være skyld i, at tusinder af fiskere er og bliver tvunget ud af fiskeriet".

Et forslag til et anklageskrift mod de politisk ansvarlige, mod den danske fiskeriforvaltning og mod de ansvarlige i toppen af dansk fiskeri og fiskeindustri

Læs hele udkastet til anklagen og kom med dine kommentarer


Nyt på hjemmesiden www.levendehav.dk

DEBAT-FORUM!
Hjemmesiden er blevet forsynet med et debatforum hvor du er meget velkommen med dine meninger og kommentarer. Debatforum indeholder foreløbig 2 hovedemner:
Debat om fiskeri

 Debat om havmiljø


Nu vil danskerne have fisk

Ifølge en interviewundersøgelse, foretaget af PLS Rambøl for Jyllands Posten 6/3, vil danskerne have fisk på middagsbordet. Fisken kommer ind som som nr. 2 efter oksekød med svinekød på 3. pladsen, som danskernes foretrukne spise.

Men i ifølge Fødevaredirektoratet, spiser danskerne meget langtfra så mange fisk, som de åbenbart ønsker.

Læs en mulig forklaring


Levende Havs talsmand på rejse til Bryssel som rådgiver for kommissionen.

"Mødet med EU og Bruxelles var tankevækkende. Det er en verden af mennesker som er uvirkelig.   De tager af sted hver morgen fra Billund, København, Berlin, Hamburg, London, Madrid og hundrede af andre byer med kurs mod Bruxelles i deres pæne tøj med slips og bærbar computer og de sætter kursen mod centrum fra lufthavnen i taxi, tog og busser og det hele kører ”på skinner” indtil de om eftermiddagen sætter kursen mod deres hjem, aftensmad, tv, børn og ægtefælle"

Læs referaterne fra møderne i Bryssel.