Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Pressemeddelelse udsendt tirsdag den 15. juli 2003

 

 

Dansk Trawlerforening

 

Fiskernes formand Thorkild Førby vi have trawlfiskeri og kun trawlfiskeri. Til TV Midt og Vest nyhederne mandag den 14. juli siger formanden ”fiskeriet skal være mere og mere effektivt for at forsvare de kapitalinteresser som også er i fiskeriet” og han forudser mere trawlfiskeri i de kommende år.

 

Fiskernes formand vil ikke give positiv særbehandling (en bedre regulering og en målrettet økonomisk støtte) til de naturskånsomme fiskerityper, for han mener ikke at det er bevist, at trawlfiskeriet ødelægger mere end andre typer af fiskerier som snurrevod, garn og kroge.

 

Ifølge Danmarks Fiskeriforenings vedtægter skal formanden tale på vegne af alle danske fiskere, men han lader de skånsomme fiskerityper sejle deres egen sø. For det er et beviseligt faktum, at snurrevod, garn og kroge ikke er årsagen til ressourceproblemerne, at der ikke er fisk i havet. Og det er et ligeså beviseligt faktum, at snurrevod, garn og kroge bliver sejlet over ende og hugget op pga. af de moderne trawlere som nu fisker med op til 4 trawl pr. fartøj og som taler om at de må op og fiske med 7 trawl pr. fartøj.

 

De ca. 6-700 fartøjer som stadig bedriver et fornuftigt fiskeri i dansk fiskeri, samt et større antal mindre joller, kan ikke længere forsvare deres fortsatte eksistens i Danmarks Fiskeriforening. Trawlfiskernes formand har meldt klart ud – dansk fiskeri skal foregå med trawl. Og derfor kan enhver snurrevod-, garn-, ruse-, bundgarn og krogfisker regne sig frem til, at de skal forlade dansk fiskeri, enten ved ophugning eller ved simpel ruin.

 

Af hensyn til de kommende generationers fiskeri og det levende hav, håber vi nu at de fiskere som fisker med snurrevod, garn, kroge og det fornuftige trawlfiskeri (et fornuftigt trawlfiskeri foregår på glat bund, med et trawl af gangen og under overholdelse af de regler der gælder for fiskeri og motorkraft) nu forstår skriften på væggen og indser at deres fremtid i fiskeriet, ikke varetages af Danmarks Fiskeriforening.

 

I teorien kunne de smide de store trawlere ud af Danmarks Fiskeriforening, men det er også kun i teorien. Det er mere realistisk, at der nu oprettes en forening for det gode og det naturskånsomme fiskeri og at denne forening søger politisk indflydelse, i Folketinget og EU, vha. de indlysende ressource- og miljømæssigt stærke argumenter, en sådan forening får i hænde. Derfra vil foreningen vokse og den kan så gøre krav på navnet ”Danmarks Fiskeriforening” fordi dens medlemmer lever op til grundlag, hvorpå dansk fiskeri er bygget. Trawlere kan så søge sammen i en trawlerforening.

 

For flere oplysninger

 

Landsforeningen Levende Hav

Juelsgårdvej 27, Ferring Strand

7620 Lemvig

v/formand Kurt Bertelsen Christensen

Telefon 97 89 54 55 el. 51 24 57 12

 

Se interviewet med fiskernes formand på TV Midt Vest Nyheder: www.tv2regionerne.dk/Default.asp?r=6&Id=155012

Læs pressemeddelelse udsendt den 13/7: http://gl.levendehav.dk/politik/dansk-fiskeripolitik/presse-juli-2003.htm

Læs andre relevante artikler: http://gl.levendehav.dk/politik/dansk-fiskeripolitik/dansk-fiskeripolitik.htm

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os