LLH Nyt

Ferring Strand  7620 Lemvig   Tlf: 97 89 54 55   51 24 82 20    Fax: 97 89 56 55    Mail: llh@levende-hav.dk Nyheder udsendt d. 31. januar 

Den levende debat

Debatten om livet i havet, fiskeriet, fiskeriforvaltningen, forureningen og livsbetingelserne for de mennesker der lever af, på og ved havet er en af forudsætningerne for at få ændret tingenes tilstand til det bedre.  Levende Hav vil gerne med dette elektroniske nyhedsbrev der udsendes hver måned gøres vores til at skabe bedre betingelser for denne debat. Nyhedsbrevet redigeres af Peder Pedersen og er åben for indlæg. Send dit indlæg, kort eller langt til Levende Hav  Kommentarer til nyhedsbrevets form og indhold er også meget velkomne.


Nytårshilsen fra Levende Havs formand Gunnar Jacobsen

Politikerne taler om bæredygtigt naturskånsomt og selektivt fiskeri,ed  men den førte politik går i den modsatte retning

Landsforeningen har nok aldrig været så nødvendig som i øjeblikket, hvor de ting vi kæmper imod er i vækst mange steder. Iltsvindet i de indre farvande var enormt i 2002. Forureningen med forgiftning af fisk og skaldyr til følge ses flere steder og det eneste der gøres er et fiskestop i området, hvilket ikke hjælper på problemet, da det ikke er fiskeriet der er forureningskilden. De mindre og skånsomme fiskekuttere forsvinder ud af dansk fiskeri, da det ikke er muligt at drive et fiskeri der er rentabelt med den politik der føres i dag.

Læs hele nytårshilsnen


Udsmid, genudsætning, discard

Udsmid, genudsætning eller discard dækker over den samme handling, nemlig de fisk som fiskerne fanger, men som ikke landes, men ”genudsættes” efter fangsten. Efter fiskeriforhandlingerne i Bruxelles og fastsættelsen af kvoterne for 2003, er diskussionen om udsmid dukket op igen. Fænomenet er tydeligvis er et stort problem i fiskeriet, såvel i det praktiske som i det politiske og når det gælder fiskeriets image i befolkningen.

Læs hele beskrivelsen


En van(d)vittig fiskeripolitik

Som en noget nær naturlov i den europæiske fiskeripolitik, blev det atter det natur- og ressourceskånsomme snurrevods- garn- og krogefiskeri, som betaler prisen for EU's fiskeripolitik. I stedet for at genopbygge fiskebestande, har man nu også vedtaget en regulering med et regelsæt, der vil få ulovlighederne og udsmidet af god spisefisk til at vokse dramatisk.

Læs mere her

Britisk vrede over det danske tobisfiskeri.

Også i denne uge, er der vrede læsebreve og indlæg fra britiske og skotske fiskere, som anklager det danske industrifiskeri for at være skyld i de faldende fiskebestande. Den britiske og skotske vrede hænger  sammen med det mystiske faktum, at industrifiskeriet ikke er blevet beskåret i 2003, selv om fiskerne, videnskaben og myndighederne mener, at fisketrykket er alt for højt i bl.a. Nordsøen. Mange mener, at det samlede fiskeri bør sænkes med op til 40 % i forhold til det fiskeri vi har i dag.

Læs Levende havs kommentarer


M/S Anton

Planlægningen af togterne for 2003 er i gang. I øjeblikket ligger M/S Anton i Lemvig havn. 

Som medlem har du mulighed for at bruge skibet til bestemte formål og som altid er man meget velkommen til at deltage i togterne med M/S Anton. Hvis du er interesseret i at deltage i sejladserne så kontakt M/S Anton

Se billeder fra sidste års sejlads


Miljøpåvirkninger og Fiskeressourcer

Slutrapporterne fra ”Udvalget om Miljøpåvirkninger og Fiskeressourcer” er blevet offentliggjort og det er skræmmende læsning. Udvalgets opgave var at få indsamlet og analyseret de andre faktorer end selve fiskeriet, som kan være årsagen til de år for år lavere og lavere fiskebestande. Det er skræmmende læsning, ikke fordi der er så meget nyt under solen, men fordi rapporterne viser, at videnskaben ikke ved ret meget om de andre faktorer som klimaforandringer; eutrofieringen; miljøfremmede stoffer; habitatpåvirkninger; topprædatorers indflydelse på fiskebestandene.

LLHs kommentarer


 

Søg på Levende Havs Hjemmeside