Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Nytårshilsen til medlemmerne  

Jan. 2003

Landsforeningen har nok aldrig været så nødvendig som i øjeblikket, hvor de ting vi kæmper imod er i vækst mange steder. Iltsvindet i de indre farvande var enormt i 2002. Forureningen med forgiftning af fisk og skaldyr til følge ses flere steder og det eneste der gøres er et fiskestop i området, hvilket ikke hjælper på problemet, da det ikke er fiskeriet der er forureningskilden. De mindre og skånsomme fiskekuttere forsvinder ud af dansk fiskeri, da det ikke er muligt at drive et fiskeri der er rentabelt med den politik der føres i dag.

Politikerne taler om bæredygtigt naturskånsomt og selektivt fiskeri men den førte politik går i den modsatte retning. Til eksempel kan tages det nye havdagesystem hvor fiskere der fisker med netmasker over 100m/m må fiske i 13 dage om måneden mens de der bruger under 100m/m må fiske i 25 dage. De der bruger små masker skal dog have en vis procentdel af lasten som tunger eller jomfruhummer. Fiskeriet med de små masker skaber en masse udsmid af døde undermålsfisk hvilket undgås med de store masker, men dette tages der ikke hensyn til. De nye restriktioner er sat i gang for at oparbejde en torskebestand i Nordsøen igen, men da temperaturen i den sydlige nordsø er steget kraftigt i de seneste år, er det ikke sikkert torsken vil tilbage. 

Sådanne ting som opvarmning, forurening ved offshoreaktiviteter, forurening med dioxin gennem luften, gennem vandet fra floder med tungmetaller, seismologiske undersøgelsers indvirkninger på naturen og lignende ting, der går ud over vores havmiljø, bliver der ikke taget hensyn til når der tales om det levende hav.               

Efter regeringsskiftet har foreningen ingen mulighed for at få finansiering via Den Grønne Fond, fordi den er nedlagt, men må klare sig ved hjælp af private tilskud og medlemskontingenter, så økonomien er meget stram i øjeblikket. Men vi arbejder videre og håber på flere medlemmer og e.v.t. noget betalt arbejde til vores miljøskib  "M/S Anton".

Med håb om god vind fremover til jer alle i de næste år.    Gunnar 

 
Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os