Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

 

Pressemeddelelse udsendt den 5/3 2004 kl. 23.30

 

Kursen er sat for det kystnære fiskeri.

 

Fredag den 5/3 2004 i Århus nedsatte 34 repræsentanter fra det danske kystnære fiskeri ”Arbejdsgruppen for det Kystnære Fiskeri” (AKF). Formålet med arbejdsgruppen er at støtte og udvikle det historiske, traditionelle og kystnære fiskeri. På mødet blev det vedtaget, at opfordre Danmarks Fiskeriforening, Folketinget og regeringen til nu at tage lægge afstand til de interesser i fiskeriet, som vil have gennemført en fiskeripolitik, der bygger på en kapitalisering af såvel fisken i havet som de historiske rettigheder til fiskeri.

 

En sådan udvikling, på de store fartøjers økonomiske præmisser, vil koncentrere fiskeriet på meget få fartøjer og havne. Derved forsvinder eksistensgrundlaget for det kystnære fiskeri og dermed det danske fiskeri som vi kender det. Med dette fiskeri forsvinder historien, kulturen og erhvervsmulighederne og grundlaget for en fornuftig bosætning for de tusinder af mennesker og deres familier som direkte og indirekte lever af fiskeriet fra de mere end hundrede små og mellemstore fiskerihavne rundt de danske kyster og øer.

 

Arbejdsgruppen vil inden den 1. juni 2004, skulle komme med forslag til en ny fiskeripolitik og forvaltning for det kystnære fiskeri, og disse forslag stilles til rådighed for Det demersale Udvalg, som Fødevareministeren har nedsat til, at komme med forslag til en bedre forvaltning af kystfiskeriet.

 

For flere oplysninger

 

Talsmand

Niels-Jørgen Olsen

Formand for Thorupstrand Fiskeriforening

 

Telefon 98 22 55 72

Mobil 30 28 00 52

Mobil 40 13 00 52

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os