Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

Pressemeddelelse udsendt lørdag den 4/12 2004

Danmarks Fiskeriforening ydmyget og sprængt

Så har de bornholmske fiskere, med et overvældende flertal stemt sig ud af Danmarks Fiskeriforening. Ud af de 130 fiskere som mødte op til den ekstraordinære generalforsamling i Bornholm og Christiansø Fiskerforening, fredag den 3/12, stemte 129 foreningen ud af Danmarks Fiskeriforening.

 

Danmarks Fiskeriforenings fungerende formand Flemming Christensen fra Thyborøn måtte lide den personlige tort, at blive fejet af banen på Bornholm. Formanden havde inviteret sig selv til den ekstra ordinære generalforsamling på Bornholm med påstande om, at de bornholmske fiskere blev vildledt og misinformeret af deres egen formand. Formandens tur fra Thyborøn til Bornholm viser, at Danmarks Fiskeriforening er splittet og uden ledelse. Men Danmarks Fiskeriforening blev ikke alene ydmyget på Bornholm, Danmarks Fiskeriforening bliv reelt sprængt i stumper og stykker, med de bornholmske fiskeres klare udmeldelse.

 

Ansvaret for det har Danmarks Fiskeriforening selv, men godt hjulpet på vej af den unuancerede støtte fra de myndigheder og politikere, inkl. Fødevareministeren, som uden hold i fiskeriets virkeligheder, lægger pres på fiskerne for at forbliver i en og samme forening.

 

De kan nu også tage til efterretning, at på Bornholm møder 75 % dvs. 130 af 170 fiskere når deres formand kalder. Til sammenligning mødte der under 10 % 200 ud af ca. 2000 fiskere til Danmarks Fiskeriforenings ekstraordinære generalforsamling i sidste uge.

erring Strand den 4/12 2004

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os