Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

WWF til salg for ussel mammon

»Vi har indgået en aftale med Coop, som vi synes tjener vores interesser rigtig godt. Vi har ikke kapacitet til også at give Dansk Supermarked råd og vejledning. Længere er den ikke. Vi kan ikke samarbejde med alle, der ønsker det,« siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF Danmark til Jyllands Posten i dag.

Lidt baggrund: WWF har nu i nogle år stillet deres ellers så gode navn og rygte til rådighed for danske supermarkeder, i deres bestræbelser på, at få supermarkederne til at udskifte alm. fisk med de MSC miljømærkede fisk. ”MSC” er et privat firma som WWF med det multinationale fødevareselskab Unilever fik etableret for 10 år siden til formålet at få miljøcertificeret fisk og fiskeri.

Nu melder WWF Danmark så klart ud og lægger deres tidligere ellers så (efterhånden for en del år siden) gode navn og rygte i Coop supermarkeds indkøbskurvene. Og det sker helt simpelt fordi Coop betaler så meget til WWF, at WWF på kravet fra Coop, ophæver samarbejdet med Coops konkurrenter.

Jeg ved ikke om det overrasker nogen mere, det overrasker ikke mig - men det burde faktisk overraske os alle sammen.

De øvrige natur- og miljøorganisationer som Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening etc. fordømmer WWF og det er da også stillet overfor denne fordømmelse, at WWF’s nye generalsekretær fastslår, at WWF solgte deres sjæl til højestbydende og ”længere er den ikke” lyder det fra generalsekretæren.

Og det er den da heller ikke.

Men nu har WWF (så vidt jeg ved for første gang, dvs. der var vist noget med lidt miljø-og pengeflirt med et stort tysk bilfirma i 90'erne, men det gik i vasken, sikkert for dengang var verden endnu ikke helt af lave) men meldt klart ud. Deres højtprofilerede natur- og miljøbrand, med kongelige prinser i spidsen, er til salg, på line med alt andet i vores kommercielle og amoralske tid og verden, for højestbydende.

Og det må vi så forholde os til. Ikke mindst fordi den politiske VKO ledelse af Danmark, som WWF solgte sig til i spørgsmålet om fisk og fiskeri, også får ende en dag, om forhåbentlig højest et par år.

Og derefter er det mere end tvivlsomt, om den fiskeripolitik VKO og WWF har fået opbygget siden 2001, holder ret meget længere. Det burde den i hvert fald ikke gøre, også fordi WWF på det skammeligste har udnyttet os og alle andre danske miljøgræsrødder siden 2001, for at få den miljøpolitiske magt over dansk fiskeri.

Et faktum står dog krystalklart tilbage: Undertegnede med familien har altid, siden det blev muligt, afleveret vore tomme flasker i Coop (som vi er medlem af). Og vi har med glæde sendt pengene til støtte og hjælp i den fattige verden. Nu vil Coop give WWF Danmark de penge, som betaling for at WWF blåstempler Coop's MSC mærket fisk.

Det bliver løgn, for det er en hån mod alt og alle og ikke mindst den sunde fornuft og det ser bestemt ikke kønt ud for Coop. Nu tager Coop pengene fra de fattige, ved at tage vores penge og give dem til WWF i den mest tvivlsomme af alle WWF sager - det kommer ikke til at gå stille af sig, det lover jeg.

På denne hjemmeside kan man læse hvordan WWF har forvaltet den magt og hvordan det er gået for dansk fiskeri, under VKO og WWF’s nåde.

Kurt Bertelsen Christensen

December 8/12 2009        

 

 

 

 

 

                                                        

 

 

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os