Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Dansk trawlerforening

Fiskernes formand Thorkild Førby svarer på Levende Havs kritik af trawlfiskeriet og Levende Havs forslag til en positiv særbehandling af det naturskånsomme fiskeri.

Formanden mener ikke at der kan blive tale om at ophugge de moderne og meget effektive trawlere – ”det kan der ikke blive tale om, fiskerne skal forsvare deres kapital” og formanden forudser, at i fremtiden vil der blive mere trawlfiskeri. ”Vi skal være effektive så derfor kan der ikke blive tale om at ophugge eller give positiv særbehandling til bestemte fiskerier” siger formanden til TV Midt Vest.

Vi følger op på denne sag i de kommende dage, men her kan vi allerede slå fast, at fiskernes nye formand følger i de dybe slæbespor efter Bent Rulle. Der skal ikke røres ved de trawlere og resten af fiskeriet som snurrevod, garn og kroge – ja de kan sejle deres egen sø, eller over til Grenå for at blive hugget op.

Levende Hav skal ikke forgribe nogen begivenhed i fiskeriet, men med formandens totale afvisning af en bedre regulering for de fiskerier som ikke ødelægger og som ikke har udsmid, skal vi opfordre de fiskere som stadig ønsker at fiske med snurrevod, garn, kroge, ruser, bundgarn og et fornuftigt trawlfiskeri. (Et fornuftigt trawlfiskeri foregår på glat bund, dvs. det foregår ikke oppe i stenene, det foregår med et enkelt trawl og ikke 4-7 trawl for hvert fartøj og sidste men ikke mindst, det overholder reglerne for motorkraft) til at danne deres egen fiskeriforening for derigennem af få større politisk indflydelse på deres fremtidige fiskeri.

Danmarks Fiskeriforening med Thorkild Førby i spidsen er ikke en forening som er i stand til at varetage ovenstående fiskeres interesser. Danmarks Fiskeriforening bør tage navneforandring til "Dansk Trawlerforening" og så kan det øvrige fiskeri overtage navnet eller også finde på et nyt som f.eks. "Dansk Fiskeri"

Se og hør interviewet med Thorkild Førby på TV Midt Vest: www.tv2regionerne.dk/Default.asp?r=6&Id=155012

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os