Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Eritrea Links Støt os   English

Norddjursland den 9. februar 2012.

Pressemeddelelse: Fødevareminister Mette Gjerskov du tager fejl - der findes ikke et økologisk regelsæt for fisk og fiskeri - desværre

I middagsradioavisen i dag på P1 glædede fødevareminister Mette Gjerskov sig over, at der nu, endelig er vedtaget fælles økologiske regler for vin. Som afslutning konstaterede hun, at det også glædede hende, at der nu var et økologisk regelsæt for alle fødevarer.

Levende Hav må desværre slå skår i denne glæde ved at gøre opmærksom på, at dette ikke er tilfældet. Fisk er – bortset fra opdrætsfisk – ikke dækket af økologiske regelsæt. Landsforeningen Levende Hav introducerede ganske vist, mens Ritt Bjerregård var fødevareminister, ”Regler for økologisk fiskeri”, som var blevet til efter et stort og grundigt forarbejde. Dette initiativ blev desværre lagt for had af Danmarks Fiskeriforening i særdeleshed og fiskebranchen i almindelighed – dog med visse undtagelser. Man ønskede ikke økologien og naturskånsomheden bragt ind i fiskeriet. Medlemmer i det daværende ”Fiskernes økologiske Netværk” blev i den anledning ekskluderet af Danmarks Fiskeriforening.

Siden har MSC-mærket holdt sit indtog og nogle danske fiskerier er blevet certificeret, men det er vigtigt at fastholde, at denne mærkningsordning af mange gode grunde ikke er en økologisk mærkning.

Levende Hav står gerne til rådighed for Mette Gjerskov med hensyn til økologisk mærkning af fiskeprodukter. Vi deler bestemt hendes generelle entusiasme for økologien.

Knud Andersen

formand

Levende Hav

Kontakt: 97895455 / 20487421 / knud@levende-hav.dk

Sitemap Miljødebat Søg på denne hjemmeside Kystfiskeri Fiskeri i den 3. verden og EU Kontakt os