Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Pressemeddelelse udsendt fredag den 12/8 2005

 

 

Ulovlige motorer i dansk trawlere

 

I går den 11/8 udtalte Danmarks Fiskeriforenings formand Flemming Kristensen til Ritzau, at det er noget "sludder" og at Levende Hav bør "bevise", at et større antal danske trawlere fisker med ulovligt store motorer. Flemming Kristensen afviser dog ikke, at der kan være ”enkelte brodne kar”.

 

Levende Hav fastholder, at det ikke er få, men mange. Vi kan selvfølgelig ikke bevise, at ejerne af disse fartøjer har fiflet med den nedbremsning som Søfartsstyrelsen har foretaget. Men det er mere end sandsynligt, da mange af disse trawlere, ikke råder over mere motorkraft end der er nødvendigt, for blot at sejle skibet.    

 

I dag har Levende Hav sendt en liste og en forklaring indeholdende 120 danske trawlere/bomtrawlere fra 140 – 25 tons som vi mener, er nødt til at bruge mere motorkraft end de tilladte max. 299 hk og 170 hk hvis de også skal fiske. Det er ikke et fyldestgørende liste, da det vil tage flere dage. Og fartøjer under 25 tons, som også burde være med, er det ikke, da det vil tage flere dage at identificere disse fartøjer. Listen viser også, at trawlerne i det nordlige Jylland har betydeligt større motorer i deres fartøjer, i sammenligning med tilsvarende fartøjer fra andre landsdele og det hænger sandsynligt sammen med, at disse områders fiskeri ikke er begrænset af motorens størrelse. 

 

Til udarbejdelse af listen er anvendt følgende opslagsværker og databaser: Søfartsstyrelsens fartøjsregister; www.fiskerforum.dk kutterliste; Fiskeriårbogen; Fiskeriflåden Illustreret; Danmarks Kutternøgle og Fiskeridirektoratets database.

 

For flere oplysninger kontakt

 

Levende Hav

Formand Kurt Bertelsen Christensen

Tlf. 97895455 el. 20487421

 

www.levendehav.dk

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os