Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Østers forening

Så fik fiskeriet og afsætningen af østers fra Limfjorden en forening til at varetage aktørernes økonomiske interesser.

På foreningens hjemmeside http://www.limfjordsosters.dk/ kan man læse, at foreningen har et overordnet formål og det er ser det ud til med alle midler at sikre erhvervets økonomiske interesser.

Udover de økonomiske interesser lever foreningen helt og fuldt op til det skaldyr den er født af.

Foreningen er komplet tavse når det handler om bæredygtighed målt på fjorden og østersbestanden, ikke et ord.

Foreningen er tavs når det kommer til det ulovlige fiskeri. Ikke et ord om et fiskeri, som målt i procenter i forhold til andre danske fiskerier, er det mest ulovligt opbyggede fiskeri vi har i Danmark pt. og skal det understreges - det siger altså ikke så lidt. .

Dette er en forening hvor 40 aktører åbenbart i hu og hast satte sig ned med det ene formål at få vredet al den økonomi der kan vrides ud af østers på Limfjorden.

Det er der intet forkert i, men det er et tydeligt signal om hvor dansk fiskeri, organisatorisk og politisk, befinder sig anno 2008.

Dansk fiskeri befinder sig i den mørke middelalder, når spørgsmålet om ansvar for havet og fiskebestande kommer på dagsorden.

Hvordan en ny forening, som uden omsvøb gør omverden klart, at den vil leve (godt) af naturens ressourcer i Limfjorden kan se bort fra sit ansvar for fjorden, dets ressourcer og ikke mindst hensynet til de mange mennesker som altid har levet af fiskeriet på Limfjorden, blæser i vinden.

Det er meget langtfra bæredygtigt og tvivlen om østerserhvervet med den forening evner at overbevise forbrugerne om, at de skal spise flere østers og meget gerne betale mere for østers, er større i dag end den var i går.  

Kurt Bertelsen

Levende Hav

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os