Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Østers på Limfjorden

I Levende Hav er vi kritiske overfor Fiskeridirektoratets forvaltninger af kvoter og licenser. Vi mener, at direktoratet  accepterer indlysende fiskerifagligt vurderede umuligheder (læs: ulovligheder) som ex. motorkraft oplysninger uden hold i virkeligheden og i dette østers tilfælde, licenser til håndbrejling af østers, vel vidende at det er noget nær umuligt at håndprejle sig til flere østers end man selv og familien kan spise.

Dermed er Fiskeridirektoratet ikke en del af løsningen på det ulovlige fiskeri, men en del af problemet.

For at få sat fokus på dette problem har vi i dag bedt de ansvarlige i Fiskeridirektoratet og fiskerikontrollen om at svare på nogle spørgsmål som forhåbentlig kan kaste noget lys over hvad der foregår i østersfiskeriet på Limfjorden.   

Til Fiskeridirektoratet

Ulrik Bach Jensen
Søren Palle Jensen
 
I Levende Hav har vi beskæftiget os en del med østers og licens til østers.
 
Jeg skal udarbejde et notat til Folketinget om østers i Limfjorden. Notatet tager udgangspunkt i det fiskerifaglige faktum, at håndbrejling af østers er en sport der bedst kan sammenlignes med indsamling af kantareller (de der har prøvet det ved hvor svært det er). I sagen fra den 16/11 var der 83 kg østers og vi antager, at de østers skulle sælges på den samme licens til håndbrejling. Dvs. at Fiskeridirektoratet og fiskerikontrollen accepterer landinger på mere end 50 kg østers om dagen taget ved håndbrejling af en licensindehaver, også selv om det er noget nær umuligt for en enkelt mand at prejle sig til 50 kg østers på en dag.
 
Fiskeridirektoratet har også udstedt et antal licenser til fangst af østers med østersskraber, udelukkende med baggrund i at disse licensmodtagere, har fået opbygget deres historiske fiskeri på Limfjorden ved håndbrejling.
 
Til brug for dette notat vil jeg gerne have oplyst følgende:
- Hvor mange licenser er der pt. til håndbrejling af østers på Limfjorden?
- Hvor mange håndbrejlere er taget af kontrollen med skraber siden jan. 2005?
- Hvor mange østerslandinger fra håndbrejlere har fiskerikontrollen konfiskeret pga. mistanke om ulovligheder? 
- Hvor mange udefra Limfjorden, dvs. minus muslingefiskerne, har fået licens til østersfiskeri med skraber siden ja. 2005?
- Hvor mange partsfiskere, dvs. registrerede erhvervsfiskere på muslingefartøjerne i Limfjorden, har en licens til håndbrejling?
 
Med venlig hilsen
 
Kurt Bertelsen Christensen
Formand for Levende Hav
Juelsgaardvej 27, Ferring Strand
DK-7620 Lemvig
 
Telf. 97895455 mobil 20487421
www.levendehav.dk

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os