Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Pressemeddelelse udsendt af Landsforeningen Levende Hav den 23. maj 2008.

Sig NEJ til dieselsubsidier til fiskeriet.

Fiskeriets organisationer i Frankrig, Spanien og Portugal lægger gennem demonstrationer og blokader et maksimalt pres på regeringerne om støtte til at imødegå de store prisstigninger på dieselolie, som rammer det stærkt energifrådsende trawlfiskeri.

I Levende Hav har vi respekt for, at vor fødevareminister, Eva Kjær Hansen, hidtil har holdt fast ved, at der ikke skal gives støtte til brændstof. Vi opfordrer ministeren til at holde fast ved denne holdning, samt til at gå i rette med andre EU-lande, som åbenbart giver efter for presset fra den brutale del af fiskerierhvervet.

I den europæiske paraplyorganisation, ”Seas at Risk”, som både Levende Hav og Danmarks Naturfredningsforening er medlemmer af, er man meget forundrede og bekymrede over, at den franske regering åbenbart agter at anvende 110 millioner Euro til oliesubsidier til fiskerne. I Seas at Risk frygter man, at andre regeringer i EU presses til at følge trop.

Hvis dette sker, vil al tale om ansvarlig politik i relation til CO2-udledningerne være demonstreret som løgnagtige. Vi er inde i en periode, hvor flertallet hylder markedskræfterne. Det bør fiskerierhvervet tage konsekvensen af. Det energiødslende trawlfiskeri må enten omstilles til passivt, betydeligt mindre energikrævende fiskeri eller ophøre. Såvel direkte som indirekte støtte til at opretholde et unødvendigt dieselforbrug bør bekæmpes af hensyn til klimaet og af hensyn til opretholdelsen af et sundt fiskerierhverv på længere sigt.  

Kontakt Levende Havs formand Knud Andersen for flere oplysninger

telf. 20487421 mail knud@levende-hav.dk

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os