Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Det er hverken fugl eller fisk i statsministerens tale.

Ingen frøer, fugle eller fisk har fået det ringere som følge af denne regerings politik, sagde statsministeren på sit partis landsmøde i Herning. Mht. havet og fisken er det ikke sandt. Siden Anders Fogh Rasmussen tog ansvaret for det danske havmiljø, fisk og fiskeressourcer, er det kun gået ned af bakke. Under denne statsminister har vi oplevet det værste iltsvind nogensinde og efterfølgende undersøgelser viser, at et havareal på størrelse med Sjælland, stadig lider under eftervirkningerne af iltsvindet. Flere steder vil det tage mange år inden livet igen er genoprettet.

Mht. de fisk og fiskeressourcer som fiskerierhvervet lever af, så har situationen aldrig nogen sinde været værre i havet og i fiskerierhvervet. Torskebestandene forsvinder og den vigtige danske industrifisk tobis, ser også ud til at være kollapset. Alene på tobisfiskeriet, har det danske samfund mistet naturressourcer til en værdi på mere end 300 mil kroner i år. De som har fulgt finanslovsforhandlingerne ved, at 300 mil kroner er rigtig mange penge, og det bliver endnu flere. Ved årets udgang, vil dansk fiskeri, under denne statsminister, have mistet tæt på en mia. kroner (30 %) i indeværende år, målt i forhold til de seneste år. Mere end halvdelen af dette tab skyldes tabet af naturressourcer, resten dårlige priser og mindre kvoter.

Statsministeren burde have sagt: ”Fiskene har ikke fået det ringere som følge af regeringens politik, for der er blevet færre fisk i havet, under mit lederskab”.

 

Kurt Bertelsen Christensen

Formand for Levende Hav

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os