Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Levende Havs Hav- Klimakampagne i Hanstholm

Fra Thyborøn gik turen nordpå til Hanstholm Havn hvor Levende Havs miljøkutter Anton ankom onsdag middag. Se billeder fra opholdet i Thyborøn: http://www.havogklima.dk/kampagne2008.php

Opholdet i Hanstholm skal bl.a. bruges til at få vist kampagnens udstilling og få talt med fiskerne om situationen i fiskeri her og nu.

Inden de forlod Thyborøn var DR P4 Midt & Vest Morgenradioen omborde på Anton for et direkte interview med Levende Havs formand fhv. fiskeskipper Knud Andersen og Danmarks Fiskeriforenings formand Flemming Kristensen. Interviewet kan høres her: http://netradio.dr.dk/content.asp?mode=archive&asx=http%3A//www.dr.dk/forms/published/

playlistgen.aspx%3Fqid%3D654693&channel=p4_midtvest&program=i_b%E6redygtigt%20fiskeri&date=&length=05%3A20&

I Hanstholm ventede bl.a. TV2 Midt Vest for et direkte interview om bord for kl. 12.00 nyhederne. Klippet kan ses her: http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?index&forside.

Onsdag er der et indslag i TV2 Midt Vest. http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?index&forside

I Hanstholm vil vi også fokuserer på de såkaldte ”spøgelseskuttere” dvs. de kuttere som er lagt til kajen med det ene formål at give de aktive kuttere flere dage til havs. Hvad er og hvor stort er dette meget omtalte problem? Er problemet som de danske fiskere og myndigheder påstår et EU problem, el. er det et logisk problem opstået i kølvandet på den fiskerireform som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om i okt. 2005?

Hanstholm er blevet den største fiskerihavn i Danmark fordi man der har fået opkøbt mange fartøjer. Dvs. der nu landes mange fisk i Hanstholm og mange trawlfisk. Men der er altid været en del garnfiskere i Hanstholm og det fiskeri skal undersøges for at få et overblik over om det har overlevet fiskerireformen.

Miljøkutter Anton kan kontaktes på telefon 51 24 82 20 og skipper Knud Andersen på tlf. 20 48 74 21

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os