Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

Pressemeddelelse udsendt den 26/10 2005
 
 

Farvel til dansk fiskeri

 

I nat har regeringen indgået en aftale med Dansk Folkeparti, som gav de store trawlere lidt vind i sejlene. De fartøjer som er skyld i at fisken er forsvundet, fik med forliget i nat ejerskabet over kvoterne og dermed lidt mere kredit i bankerne til fortsat natur- og ressourceødelæggende virksomhed. De samme energislugende fartøjer, som i de sidste år ikke har kunnet få økonomien til at hænge sammen, fordi de har smadret fiskebestandene og fordi olien er blevet et par kroner dyrere pr.  liter.

 

Selv om fødevareministeren vil påstå noget andet, så er der ingen formildende omstændigheder i dette forlig. At de store ikke får lov til at købe de små, får kun den betydning, at de små nu bliver tvunget til at sælge til de store under 17 meter. Men de fiskere der bliver tvunget ud af fiskeriet, vil jo gerne have den højeste pris for deres fartøjer og fisk, det får de ikke med dette forlig. De betaler den store pris for, at fødevareministeren kan sige til den danske offentlighed: ”Vi har forhindret, at de store kan købe de små”.

 

Ministeren vil også sælge reformen til den danske offentlighed med påstanden, om at denne model ”kun” er på prøve i 8 år, men i 2013 er der intet at ”tilbageføre” af dansk fiskeri.

 

Forliget skal ”genrejse fiskernes økonomi og forny den danske fiskeflåde” skriver regeringen. Men om en måneds tid skal Hans Chr. Schmidt til Bruxelles for at forhindre EU kommissionen i at gennemføre et bebudet total stop for fiskeriet efter torsk og tobis, fiskeriet har ikke brug for nye trawlere.   

 

Dette forlig har kun de følgende formål: Forliget skal redde de store på fallittens rand, det skal redde deres banker og nu skal der lægges låg over de omfattende ulovligheder, der har styret dansk fiskeri siden 2000.

 

Onsdag den 26. oktober 2005 blev en sorgens dag for den del af det danske fiskeri som alle holder af og de danske fiskebestande.

 

For flere oplysninger

 

Kontakt Kurt Bertelsen Christensen på telefon 20487421  

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os