Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

Færre ansatte i Fiskerikontrollen giver en bedre fiskerikontrol

Fogh regeringen kan noget som ingen andre. Den kan skære ned på det hele, bruge færre penge til opgaverne, og alligevel garantere Foghs ministre os et bedre resultat. Fødevarekontrollen er et godt eksempel og nu er det fiskerikontrollen som står for tur. Der skal spares et 2 cifret millionbeløb og der skal fyres 30 medarbejdere. Lokale afdelinger nedlægges og de tilbageblevne kontrollører og medarbejdere placeres i to kontorer, et i Frederikshavn og i Esbjerg. Det er et valg af havne som ligger fint i tråd med den fornuft som styrer nedskæringerne. Frederikshavn var engang en stor fiskerihavn, det samme var Esbjerg – det er de to havne ikke mere.

På Fiskeridirektoratets hjemmeside www.fd.dk kan man læse, at ministeren er endog meget glad for og tilfreds med nedskæringerne. Så selv om elendigheden truer, må indrømmer vi, at vi altid får de dårlige nyheder, bøffer og sorte fisk, serveret af glade Fogh ministre - og det er jo ikke så ringe endda.

Denne regerings ministres gøren og laden lammer os almindeligt tænkende og handlende mennesker. Det er jo grotesk og  helt på højde med Bagdads berømte Ali, når Foghs alkymist ministre for åben skærm påstår, at de kan give os noget der er bedre end det vi har, ved at nedlægge, omlægge fyre og spare i hundredvis af millioner.

Men det er Fogh regeringens strategi, den måde regeringen overlever på. Ikke ved kløgt og visdom, men ved helt simpelt at tage vejret fra os. Når ministrene melder ud, lammes vi æh, øh, hva - vi snapper efter vejret som en fisk på land.

Dertil kræves ministre af en helt særlig art og støbning.

I fødevareminister Hans Chr. Schmidt har Fogh fundet en minister, som helt åbenbart har et talent for, selv at at tro på de løgne og det vrøvl han bilder os ind.

Kurt Bertelsen Christensen

Ferring Strand 9/6 2006

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os