Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

   

Dansk fiskeri også en død sild i Folketinget

Torsdag den 11/2 2010 behandlede Folketingets fiskeripolitiske ordførere i Folketingssalen et SF’s forslag til en national mærkningsordning for kystfiskeriet. Dvs. et mærke som kunne sikre forbrugerne fisk og fiskeprodukter, som med sikkerhed, er fanget skånsomt og miljørigtig målt på alle områder.

Forslaget blev som forventet og uden forbehold afvist af VKO ordførerne som ”genbrug” overhalet af "virkeligheden i form af MSC mærket" osv. (MSC mærket behøver ikke at blive udfoldet på denne side, det er sket).  

Hvis nogen fulgte denne debat fra kl.13.45 – 14.50 må de nødvendigvis spørge sig selv og andre – er det virkelig hvad Folketinget pt. kan præstere af fiskeripolitisk interesse og indsigt? Jeg mener kort sagt at resterne af dansk kystfiskeri og for den sags skyld også resterne af dansk fiskeri som sådan (hvis de sidste da overhovedet har nogen fiskeripolitisk interesse tilbage) fik syn for sagen - de kan sejle deres egen sø.

Bortset fra S, SF og EL’s ordførere med Per Clausen fra Enhedslisten i den klareste udmelding, var det tåkrummende at høre på de øvrige, inklusiv ministeren. Hvis disse fiskeripolitiske ansvarlige overhovedet sagde noget med indhold var det, at MSC er godt hvis fiskeriindustrien siger det er godt. Og så ville de politiske grupperinger i øvrigt ikke under ingen omstændigheder, være med til at overføre lidt fisk (kvoter) fra de store havgående fartøjer og deres selskaber til de små.

SF’s forslag blev sidste punkt på Folketingets dagsorden denne torsdag. Jeg husker måske forkert, men jeg tror faktisk det er mere end et år siden erhvervsfiskeriet sidst var til debat i Folketinget (dengang selvfølgelig også som sidste punkt på dagsorden og meget sent aften).

Der er ingen politisk interesse for dansk fiskeri så er det slået fast.

SF forslaget blev så sendt videre til udvalgsarbejdet, og mødet blev hævet.

Kurt Bertelsen Christensen

11/2 2010 Levende Hav   

                                                         

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os