Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Københavnererklæringen 2007

For 80 siden i København udsendte de to genier Niels Bohr og Werner Heisenberg en beskrivelse af atomet som siden har revolutioneret den måde vi anskuer verden på.

Dertil sagde Einstein den berømte sætning ”Tror I at Gud spiller med terninger?”. Det blev han nødt til fordi de to herrer mente, at atomet kunne anskues i enten partikel eller bølgeform. For Einstein var det helt uforeneligt med tanken om at selv om vi ikke kender den eller kan finde den så findes der en sandhed.

Bohrs og Heisenbergs arbejder kaldes i dag ”Københavnererklæringen”, el. modellen.

Det er ingen tvivl om, at fødevareminister Hans Chr. Schmidt har ladet sig inspirerer af Niels Bohr. Sikkert også fordi Bohr er en videnskabsmand vi danskere kan stolte af, som vi kan være pavestolte af vore danske fiskere.

Den 28/3 2007 havde fødevareministeren inviteret EU kommissær Joe Borg og ministerkollegaer fra landene om Østersøen til København for at underskrive ”Københavnererklæring 2007”.

2007 erklæringen ligger meget langt fra 1927 erklæringen, men spørgsmålet om der overhovedet findes en sandhed, binder dem også sammen. I 2007 Københavnererklæringen lover underskriverne, at de vil overholde love og regler. Det minder lidt om Bohrs bemærkninger til Einsteins mistro ”selv om vi ikke kan bevise det, og du derfor ikke vil tro på det, så fungerer verden ikke desto mindre sådan”.

Den danske fødevareminister kan noget som ingen andre. Han kan gudhjælpemig få ellers meget travle mennesker til at rejse til København, for at underskrive en erklæring om, at de nu og herefter vil overholde de love og regler der findes. De vil simpelthen holde op med at lande sorte fisk. Efter at de alle har gjort det, udsender ministeren en pressemeddelelse hvor han udtrykker tilfredshed med ordene ”Nu vil lovovertræderne få at mærke at rovfiskeri bliver straffet”.

Det er fantastisk og det burde ikke kunne lade sig gøre – men det gjorde det ikke desto mindre.

De skrev under også selv om billederne fra seancen viser, at de ikke var helt trykke ved det. Men ministre og stedfortrædere og EU kommissæren underskrev 2007 Københavnererklæringen og viste endnu engang den store sandhed i Bohrs filosofi, at alt er om ikke muligt, så dog tænkeligt.

Før Københavnererklæringen 2007 var det ulovligt at lande sorte fisk fanget i Østersøen. Efter Københavnererklæringen er det ulovligt at lande sorte fisk fra Østersøen.   

Danskerne kan ikke andet end at være stolte af deres fødevareminister.

Kurt Bertelsen Christensen

Ferring Strand den 28/3 2007

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os