Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Chiles kystfiskere til kamp mod trawlerne

Kampen mod trawlfiskeriet breder sig som ringe i vandet. Nu har mere end 1000 kystfiskere fra Chile demonstreret mod trawlfiskeriet fordi dette fiskeri ødelægger havet og fiskebestandene og det tager fisken fra kystfiskerne.

Se billeder fra demonstrationen: http://www.slide.com/r/FNtgqW1hxz88QIt2rUyLjCu3CgfJZHiX?previous_view=TICKER&previous_action=TICKER_ITEM_CLICK&ciid=576460752433807797

Se også Chile kystfiskernes hjemmeside: http://www.conapach.cl/

Vi forventer at norske kystfiskere snart følger trop i kampen mod det trawlfiskeri, som truer med at ødelægge fiskeriet for alle andre.

Vestafrika samme situation. Kystfiskerne mobiliseres til kamp mod trawlfiskeri, herunder også det industrialiserede EU fiskeri som opkøber fiskerettighederne.

EU har netop indgået en ny aftale med Seychellerne om fangst af mere end 60.000 tons/år tun og lignede fisk. EU betaler det lille ørige 25 mio. EURO direkte og fiskerne betaler 65.000 EURO pr licens og 35 EURO pr. tons. Det er en formue for de ca. 85.000 mennesker der boer på de øer, men deres eget kystfiskeri betaler den store pris for den aftale.

FN, dvs. UNEP har netop offentliggjort en omfattende rapport om trawlfiskeriets ødelæggelse og havets ødelæggelse i kølvandet på den globale opvarmning.

Anerkendte biologer og videnskabelige institutioner i USA tordner mod trawlfiskeriet og al dets væsen.

Hvad sker der her i landet? Indtil videre intet. Alle ansvarlige stikker hovedet i busken og håber og beder til at stormen lægger sig.

Det gør den ikke, det lover vi.

Kurt Bertelsen

Projektkoordinator i Levende Hav

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os