Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

Det er Espersen A/S som skal have fingeren

De seneste dage har vi måtte forholde os til Espersen A/S på Bornholms hykleriske optræden i det offentlige rum med løftede pegefingre og trusler mod Polen og det fiskeri og myndigheder.

Det er simpelthen for meget – nu kan det være nok.

Hvis nogen i dansk fiskeri fortjener en finger, er det A/S Espersen på Bornholm. Det er et firma som flere år tilbage, mistede enhver ret til positiv opmærksomhed. Ikke alene er firmaet dømt millionbøder for dets ulovligheder, men i dag siger firmaets direktør gudhjælpemig til DR Bornholm, at ”han giver Polen 3 år til at få styr på det sorte fiskeri, ellers vil A/S Espersen ikke længere købe deres torsk i Polen”.

Hallo, hallo vågn op, hvem fanden tror Klaus Nielsen han er?

Jeg kan oplyse, at han er direktør for en fiskerivirksomhed som er mistænkt for at indkøbe ulovlige fisk fra det meste af verden og dømt for omfattende ulovligheder her i landet. En virksomhed som bærer det største ansvar for næsten at have udryddet bestandene af torsk i Østersøen, smadret større og mindre og ellers velfungerende fiskerisamfund på Bornholm og rundt hele Østersøen og som nu har flyttet de sørgelige rester af produktionen til Polen og Litauen, for i de lande at kunne fortsætte ulovlighederne.

Længere er den ikke.

Hykleri af værste skuffe og selvfølgelig bakket op af fødevareminister Hans Chr. Schmidt. En minister som uden skrupler giver Espersen A/S millioner i støtte, lige efter at virksomheden har måttet betale millioner i bøde. En minister som siden har fyldt det samme offentlige rum som Klaus Nielsen nu forurener, med trusler om, at han personligt vil komme efter Polen og dets fiskeri.

Velvidende, at de mange der var og de få danske fiskere der er tilbage, ikke holder sig tilbage når det gælder ulovlige landinger (15 fartøjer fik store bøder sammen med A/S Espersen). Velvidende, at A/S Espersens virksomhed i Polen er en del af forklaringen på, at Polen evner at eksporterer flere torskeprodukter målt i kilo, end de torsk der landes i Polen.

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt og direktør Klaus Nielsen – rend og hop.

Kurt Bertelsen Christensen

Ferring Strand 13/2 2007

 

    

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os