Tilbage til forsiden


................Folketingsvalget 2007

og det mener vi i Levende Hav

VKO i klimapanik

Så kunne VKO ikke stå imod længere.

Miljøministeren blev i dag tvunget til at sætte mål på de 100 % vedvarende energi som Fogh har foderet os med siden valget blev udskrevet. Nu er der sat mål på ambitionen, nemlig at Danmark skal være selvforsynende med 100 % vedvarende energi inden 2075. En 1/3 skal være nået inden 2025, 2/3 inden 2050 og de 100 % i 2075. http://politiken.dk/politik/article415620.ece

”Bindende mål” er jo fantastiske hvis de vel at mærke er så ambitiøse, at de kan afværge den forestående klimakatastrofe, den globale opvarmning. 2075 er ikke godt nok og være er, og hvad være er så er det valgflæsk til den klimadagsorden der i den kommende uge vil lægge et voksende pres på regeringen og folketinget.

Det hænger ikke sammen. Blot et år før valget blev Fogh og regeringen opmærksomme på klimaet, efter at samme regering, siden 2001, havde brugt meget energi og masse af penge på at få fejet hele klimasagen ind under gulvtæppet.

Det hænger ikke sammen. For det første ligger 2075 for langt ude i horisonten til at det kan bruges, for det andet er tilbuddet givet under politisk totur.

Vi tror ikke på dem, så enkelt er det. Hvorfor: Fordi det ikke hænger sammen.