Tilbage til forsiden


................Folketingsvalget 2007

og det mener vi i Levende Hav

Er ministeransvarsloven sat ud af kraft når der Folketingsvalg?

I Konservatives valgprogram i DR1 i går aftes påstod justitsministeren bl.a., at den stigning i CO2 vi havde set de sidste år skyldtes, at der ikke var så meget vand i de svenske og norske elve og derfor eksporterede Danmark el til de lande.

I dag indrømmer hun at hun tog fejl.

Men tilbagestår spørgsmålet: Hvordan kunne de to ministre tage fejl på dette område? Under denne valgkamp har der været et utal af eksempler på Danmarks udledninger af CO2 har været stigende de sidste år. Det kan simpelthen ikke være forbigået de to ministres opmærksomhed. Så vi kan ikke andet end konkluderer, at justitsministeren løj for åben skærm og det fik hun lov til af sin formand, økonomi- og erhvervsministeren som ikke korrigerede hende.

De Konservative er meget grønne under dette valg, men det er kun i mærkevaretøjet. Det er tydeligt at VK har opfundet en klima- og miljøpolitik til formålet i dette valgt til folketinget. Det danske CO2 bidrag stiger og udbygningen af vedvarende energi er gået helt i står, det viser alle tal. VK siger det bliver bedre - det tror vi på, for det kan ganske enkelt ikke blive ringere.   

Uden sammenligning i øvrigt, så er det om ikke løgn, så på kanten af det tilladelige, når landets statsminister overfor os alle sammen forsøger at få Socialdemokratiets formand på glatis, ved at sætte spørgsmålstegn ved om der ligger syge mennesker på gangene på landets hospitaler.

Det er jo ikke noget vi tror at det gør, det er noget alle der besøger de danske hospitaler ved.

På blot en dag var der ikke mindre end tre ledende ministre som forsøgte at vildlede den danske befolkning. Og ja, der er valgkamp, men det ændrer ikke en tøddel ved, at regeringen ikke er gået af. Den er stadig regering og dens ministre derfor også underlagt ministeransvarsloven – eller er de?

Bliver ministeransvarsloven sat ud af kraft, når der udskrives valg til Folketinget, jeg tror det ikke.