Tilbage til forsiden


................Folketingsvalget 2007

og det mener vi i Levende Hav

 

Til pressen, udsendt søndag den 11/11 2007

 

Klimavalget 2007 – mens vi endnu kan vælge

 

Miljøkutter Anton i Århus søndag og mandag 11/11 – 12/11 

 

Landsforeningen Levende Havs klimakampagne er i Århus i valgkampens sidste to dage. Skipper Knud Andersen og besætning vil bruge dagene til at opfordre århusianerne til at tage klimaudfordringerne med helt ind i valglokalerne – og kan berette fra møder med tusindvis af danskere rundt i landet, at spørgsmålet formentlig optager vælgerne mere end politikerne regner med.

 

Formålet med Levende Havs indsats under dette folketingsvalg er at få skabt en større folkelig og politisk opmærksomhed omkring klimaproblemerne og den globale opvarmning. Turen startede i Odense og har været over Kolding, Åbenrå, Middelfart, Vejle, Horsens og nu slutter kampagnen i Århus søndag og mandag. Under overskriften ”Klimavalget 2007 – mens vi endnu kan vælge” er Miljøkutter Anton lastet med udstilling, Frihedsgudinder, store balloner og en besætning i godt humør. Det losses på havnen og det hele trækkes op i byen for at mødes med folk og politikere. 

 

Skipper og formand for Levende Hav, Knud Andersen (Djursland), beretter fra turen, at der har været en rigtig god stemning omkring kampagnen: ”Vi har talt med tusindvis af mennesker, og bortset fra enkelte kritikere, har vi kun mødt venlighed og interesse for vores kampagne. Jeg tror faktisk, at klimaet kommer til at spille en større rolle i danskernes valg, end man lige regner med. De menneskeskabte klimaforandringer er nu et faktum for de fleste. Så nu kan man ikke længere slå problemet fra sig, nu skal der handles i forhold til de store problemer vi står lige over for.”

 

Helt frem til valget opfordres danskerne til at tage klimaet med ind i valglokalet. ”Det er fantastisk vigtigt, at vi vælger et Folketing, der vil tage klimaforandringerne meget alvorligt,” udtaler Knud Andersen. ”I første omgang må man vælge de partier, der har en troværdig og visionær politik, og i anden omgang opfordre vi til, at man stemmer personligt på de kandidater, der er informerede og engagerede i dette emne, uanset hvilket parti man ender med at vælge”.

 

Miljøkutter Anton ligger i Åhavnen bag Europaplads.

 

Se mere på foreningen hjemmesider www.havogklima.dk og på www.levendehav.dk

 

For flere oplysninger kontakt

 

Miljøkutter Anton på tlf. 51 24 82 20

Skipper og formand Knud Andersen på tlf. 20 48 74 21

Projektkoordinator 60 46 15 64

 

Miljøkutter Anton ved kaj i Århus