Tilbage til forsiden


................Folketingsvalget 2007

og det mener vi i Levende Hav

 

Klimavalget og Dansk Folkeparti

Klimaet er på valgets dagsorden, men endnu ikke der oppe hvor det brænder på, men der er rigtig gode chancer for at klimadagsorden under valgkampen kommer højere og højere på vælgernes prioritering. Der er mange målinger i gang på de forskellige elektroniske medier og de skal selvfølgelig tages med alle de nødvendige forbehold.

Men der en trend i retningen af, at de vælgere som bruger disse medier, synes at være endog et godt stykke foran partierne og folketingskandidaterne i klimaspørgsmålet. (på DR1 barometeret, har den globale opvarmning overhalet de 14 andre valgemner med 16 % fulgt af "manglen på arbejdskraft" med 14 %)

Det hænger sikkert også sammen med at klimaet er lettere at fordøje i en valgkamp end ex. miljøet. Klimaet er store spørgsmål som ikke direkte her og nu berører hin enkelte. Klimaet sælges på frygten for fremtiden, og den frygter som bekendt de fleste, fordi de fleste ikke rigtig ser sig selv som en del af den fremtid. Dvs. man kan frygte med måde, ikke så meget at det gør noget og ikke så meget, at man samtidig skal endevende sit eget liv og økonomi.

De fleste er godt klar over at klimaet på sigt vil kræve det af dem, men ikke her og nu, under denne valgkamp. Her og nu kan man risikofrit stille politikerne til ansvar, det er indtil videre deres område.

Og da den nu snart fhv. regering først fik øjnene op for klimaet for kort tid siden, dvs. da meningsmålingerne fortalte dem at det blev de nødt til, har regeringen selvfølgelig et problem. Men de problemer regeringen har, står meget langtfra mål med de klimaproblemer som Dansk Folkeparti er oppe imod.

Det kan ikke afvises, at der Dansk Folkepartis rækker skulle findes en og anden som kunne sige noget fornuftigt om klimaet, men det er helt åbenbart for enhver, at de evner besidder Dansk Folkepartis leder ikke. Og da Dansk Folkeparti helt sikkert vil gøre meget brug af Pia Kjærsgaard, vil hun komme ud i et politisk klimastormvejr af Katarina styrke når de tre fra oppositions ledere slår klimaskruen til – uha, det bliver ikke noget kønt syn.

I Levende Hav har vi ingen medlidenhed med VK og Dansk Folketings lemfældige omgang med vores fælles fremtid. De ligger som de har redt og der skal de blive liggende. Der er intet forsvar for den mangel på rettidig klima omhu som VKO har demonstreret siden 2001. I stedet for at konfrontere de store klimakatastrofer som verden står over for, konfronterede VKO med våben i en ulovlig krig i Irak.

Der skal nye folk til - det er dit valg