Tilbage til forsiden

Dit valg

Selv om statsministerens begrundelser for valget er mudret er valget mere klart end nogensinde i nyere tid når vi ser på de tre kerneområder som Levende Hav beskæftiger sig med:

-         Klimaet og miljøet

-         Fiskeriet

-         Den danske udviklingsbistand.

Valget er klart, fordi de 5 partier til venstre for VKO regeringen, samt på flere områder også Ny Alliance, alle har det klareste profil på de områder. Så Levende Hav vil nu bruge vore kræfter på at overbevise danskerne om hvor de bør sætte deres kryds for at få den bedste klima og miljøpolitik, det bedste fiskeri og den mest solidariske udviklingsbistand.

Klima og miljø: Selv om statsministeren her i elvte time har ændret på sprogbrugen og været flittig gæst på Grønland, så er det efter vores mening for sent til at vælgerne bør tage ham alvorligt, når det gælder om at lægge kursen om i klimapolitikken. Det er kun meget lidt tvivl om, at hvis vi vil den nødvendige radikale kursændring, må VKO flertallet ændres til et mindretal. Og klarheden i dette vil bliver tydeligere hver dag de kommende 20 dage.

Fiskeriet: Her er der ingen vaklen. Denne privatisering og kapitalisering af kvoterne, som VKO alene gennemførte for et år siden, var alle imod, også de politikere som i dag hører til Ny Alliance. Denne såkaldte ”fiskerireform” ved alle i dag er dybt skadelig for et fremtidig bæredygtigt fiskeri. Det bliver bl.a. Levende Havs opgave, at få taget partierne i ed på, at når de tager over, så nedsætter de i starten af 2008 en Fiskerikommission, som får til opgave at redde fremtidens fiskeri i Danmark. Vi skal have stoppet privatiseringen og udarbejdet en plan for hvorledes fiskeriet kommer ind på en kurs hvor det ikke er kapitalen, men fisken i havet og den måde vi fisker på, som styre fremtidens fiskeriforvaltning og fiskeri.

Udviklingsbistanden: Her er der heller ingen vaklen. De samme partier vil have dansk udviklingsbistand tilbage på førstepladsen i hjælpen til den fattige verden. Vi skal folkeoplysningen tilbage i dansk udviklingspolitik og vi skal have fattigdomsbekæmpelse, klima og miljø meget højt på dagsorden når det gælder indsatsen i den 3. verden. VKO regeringens satsning på dyre erhvervsprogrammer og udviklingsbistandens indsats i de krige som VKO regeringen selv er en del af skal ud af den danske udviklingsbistand. Hvis erhvervslivet kan gøre en forskel i den fattige verden må den selvfølgelig gøre det for egne penge og hvis en regering skal vinde freden efter deres egne krige, så må de penge hentes i militærets budgetter.

Det er dit valg.