Tilbage til forsiden


................Folketingsvalget 2007

og det mener vi i Levende Hav

Den Socialistiske natur

Det går derud for SF, de vinder valget også selv om de mister et regeringssamarbejde med S og R og også selv om der slet ikke kommer et regeringsskifte efter den 13/11.

Det er lidt som at vinde en masse foldboldskampe for så alligevel at tabe mesterskabet.

SF har en højtprofileret klima, natur og miljøpolitik og den kom vel tydeligst til udtryk i SF’s valgprogram på DR1 i går aftes, hvor partiet brugte sine 3 min. på at blive forhørt af journalisten om klima, i stedet for at præsentere seerne for en 3 min. præsentation efter eget valg. (Om det var et klogt valg må andre bedømme, jeg mener det ikke).

SF vil redde klimaet ved at opsætte vindmøller og udbygge den kollektive trafik. Og det er kloge valg som ingen med fornuft kan sætte spørgsmålstegn ved. Det halter lidt mht. vindmøller på land hvor SF som de øvrige partier har en voksende berøringsangst til vindmølle naboerne.

Det er en kedelig tendens i spørgsmålet om at få opsat de nødvendige vindmøller. Der bygges så meget unødvendigt i landskabet som motorveje og store svinefabrikker, hvorfor pokker skal der så sættes så store spørgsmålstegn ved vindmøller? Det svar blæser fortsat i vinden. I Levende Hav er vi ikke et sekund i tvivl om at har man sagt A så må man også sige B.

Man kan simpelthen ikke oprulle en så alvorlig fremtid som SF gør på klimaområdet, for derefter at skulle trække i land, når det gælder opsætningen af vindmøller. ”De skal til havs” er blevet det helt store mantra i vindmølledebatten. Og ja de skal til havs, men der er vel ingen der forestiller sig at al vindmølle energi i Danmark kan komme fra havet? Nej vil man de store mål, skal der bygges mange vindmøller på land.

Mht. natur og miljø har SF gode svar. Der fokuseres mere på de områder der er årsagen til ex. iltsvind. Landbruget skal rettes til således at det belaster langt mindre end i dag. Det er positivt at SF ikke ser fredninger af naturen som redskabet til en bedre natur, men derimod en langt mere sammenhængende natur og miljøplan som gør op med de der forurener og belaster naturen.

SF har ikke fremhævet nogen nedskrevet sammenhængende politik for erhvervsfiskeriet, det er er et stort minus i denne valgkamp fordi SF og alle andre partier bortset fra VKO har en radikal anden fiskeripolitik end den nu førte.

Dette understreget ændrer dog ikke ved helhedsindtrykket, selvfølgelig i sammenligning med andre partier, at SF står meget stærkt på områderne klima, natur og miljø.