Tilbage til forsiden

Levende Hav til fiskerimesse i Aalborg oktober 2007

Fiskeriets formand Flemming Kristensen får gode råd om hvorledes han og dansk fiskeri kan reducere forbruget af brændstof i dansk fiskeri. 

Pressemeddelelse udsendt den 16/10 2007

I løvens hule

Landsforeningen Levende Hav med miljø og klima debat til fiskerimesse i Aalborg

Besøg Landsforeningen Levende Havs stand C 224 på den internationale fiskerimesse Danfish i Aalborg i dagene 17. - 19. oktober.

Man kan også møde foreningen på Aalborg havn i hele uge 42 (ved Limfjordsbroen Strandvejen 6 B 9000 Aalborg, bag ved isbryderen Elbjørn) hvor Levende Havs projektfartøj Miljøkutter Anton ligger med telt og en helt ny udstilling om hav og klima og den globale opvarmnings konsekvenser for mennesker og natur.

På Danfish messen kan man også se udstillingen og tale med Levende Havs formand Knud Andersen og andre medlemmer af foreningen.

Formålet med Levende Havs deltagelse i Aalborg er at få diskuteret klima og fiskeripolitik med de ansvarlige i dansk fiskeri og fiskeripolitik. Danfish messen er en messe for fiskerierhvervet, hvor de kan afsøge markedet for nye teknologisk løsninger i fiskeriet og fiskeindustrien.

Dertil siger Levende Havs formand Knud Andersen: "Det er vigtigt for en forening som Levende Hav at vi stiller op til dialog og debat, overalt hvor det er relevant og muligt. Vi har netop afsluttet et par ugers sejlads i Østersøen hvor vi bl.a. besøgte Bornholm og Tyskland for at få diskuteret de aktuelle problemer i fiskeriet i Østersøen. Og det er vist ikke nogen hemmelighed længere, at Levende Hav mener, at fiskerierhvervet bør sætte en anden og meget mere miljø klima bæredygtig kurs end den erhvervet er inde på i disse år"

"Vi vil f.eks. gerne diskutere den nye fiskerireform og dens konsekvenser for det mere bæredygtige fiskeri. Vi er dybt bekymrede over, at reformen mindre end et år efter at den trådte i kraft, viser en klar tendens til at fiskeriet koncentreres på færre og større trawlere. Vi mener ikke at fremtidens fiskeri bør satse på trawlfiskeri. Fremtidens fiskeri bør satse på de mere passive redskaber som vod, garn, kroge og tejner".

Levende Havs udstillinger indeholder også oplysninger om foreningens fiskeriudviklings projekter i Central Asien og Afrika.

For flere oplysninger kontakt

Knud Andersen formand for Levende Hav

På Miljøkutter Anton pt. Aalborg Havn

Tlf. 51 24 82 20 el. 20 48 74 21

Landsforeningen Levende Hav er en almennyttige og upolitisk miljøforening som bl.a. arbejder med fiskeriprojekter i Danmark, EU og lande udenfor EU. http://gl.levendehav.dk/

Yderligere information
 

Levende Hav, Knud Andersen, tlf. 97895455, Klik her for at vise e-mail-adressen , www.levendehav.dk