Tilbage til forsiden

Kampagnen, ”Hav og klima – læg kursen om!” på langvarigt besøg i Ålborg fra 13. oktober til 21. oktober 2007.

Anledningen af besøget på netop det tidspunkt skyldes to begivenheder: Den 15/10 og 16/10 finder et internationalt møde sted om fiskeriet i Nordsøen og fiskebestandenes bevarelse. Navnet på dette EU-organ er ”The North Sea Regional Advisory Committee”, hvor Levende Hav også er repræsenteret. Der efter er der fiskerimesse i tre dage fra den 17, til den 19/10. ”Dan Fish international” er ifølge messens arrangører Danmarks største fiskerimesse.

Fra 13. til den 21. oktober 2007. ligger Levende Havs miljøkutter Anton i Ålborg Havn på Ålborgsiden øst for Limfjordsbroen og umiddelbart agten for den gamle isbryder, Elbjørn. Det er aftalt med Ålborg Havn Ålborg Kommune, at vi i hele perioden kan have vort udstillingstelt opstillet ved Anton. Telt og kutter vil være åben for besøg hele perioden fra kl. 10 til mørkets frembrud. Til den tid vil klimakampagnens store udstilling være færdig og vises altså for første gang. (Udstillingen vil dog blive suppleret og udviklet indtil det store klimatopmøde i København i november 2009).

Vi håber, at så mange unge og ældre borgere i hele Ålborg og Nørre Sundbyområdet vil besøge os.

Under det internationale møde i forbindelse med ”Nordsø-RAC´en” vil vi gøre alt for at få de mange danske og udenlandske deltagere, som er engagerede i Nordsøen – erhvervsmæssigt og miljømæssigt – til at intensivere forebyggelsen at temperaturstigningerne, som også for fiskebestandene vil have ufattelige negative følger.

På fiskerimessen har Levende Hav med kampagnen: ”Hav og Klima – læg kursen om” en stand. Vi forventer at blive de eneste, der på denne store teknologifikserede messe tager miljøet, klimaproblemerne og fiskeriets adfærd op til information og debat.

Det kan oplyses, at fødevareministeren og Prins Joakim, der er protektor, vil besøge udstillingen. De skal begge være velkomne så vel på vor stand, som på udstillingen på havnen, samt selvfølgelig ombord på vor ”Miljøkutter Anton”.

 

                                                                      Knud Andersen

                                                                      Formand

                                                                      Levende Hav