Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Eritrea Links Støt os   English

Konference på Flakfortet


Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 12.00-17.30
Afgang fra Nyhavn 71 kl. 12.00

Vi sætter fokus på EU's asylpolitik i unikke rammer. Hvordan fungerer asylpolitikken, hvordan ser fremtiden ud og hvad er Danmarks rolle.
Mød eksperter og asylansøgere, oplev Flygtningsskibet Anton med Jens Galschiøts 70 bronzefigurer og sejltur til det smukke Flakfortet 40 min. sejlads ud for Kbh.
Den fælles asylpolitik skal være på plads ved udgangen af 2012, men EU’s lande er kastet ud i en dyb uenighed om den fælles politik overfor flygtninge og immigranter.
Konferencen giver dig et indblik i, hvad EU’s flygtningepolitik grundlæggende er. Vi sætter spot på flygtninges reelle møde med asylsystemet, Dublinforordningens aftaler om tilbagesendelse af flygtninge til første ansøgerland, Schengensamarbejdet om åbne grænser, fremtidsperspektiverne for den fælles asylpolitik og det danske retsforbeholds betydning.
Mød blandt andre Morten Goll fra Trampolinhuset, Dorte Smed fra Dansk Flygtningehjælp og Rens Van Munster fra DIIS og hør deres bud på, hvad EU gør og burde gøre for at skabe et sikrere Europa og en velfungerende håndtering af flygtningeproblematikkerne.
Hvordan skal arbejdsdelingen og magtfordelingen være mellem EU og medlemslandene? Er det den rigtige prioritering af midlerne, at EU bruger milliarder af kroner på grænsebevogtningen i Frontex og på flygtningelejre i Ukraine og Nordafrika? Det endelige program offentliggøres snarest. Konferencen er den første af flere debatter om EU’s flygtningepolitik og det danske retsforbehold. Flygtningeskibet Anton, med Jens Galschiøts 70 bronzefigurer af bådflygtninge om bord, sejler debatten videre til Folkemødet på Bornholm og vi afrunder med et debatmøde i Aarhus den 20. juni.
Konferencen er arrangeret i et samarbejde mellem Oplysningsforbundet DEO, Dagbladet Information, Flygtningeskibet Anton, Magasinet rØST, Trampolinhuset og Dansk Flygtningehjælp.

Deltagelse:

200 kr. inkl. transport, sandwich ombord på båden samt kaffe, frugt og kage.
150 kr. for studerende og medlemmer af DEO. Ved oplysning af medlemsnummer/abonnementsnummer på Information eller Dansk Flygtningehjælp er prisen også 150 kr.
Vi vil bede dig betale for tilmeldingen via Girokortet du får tilsendt. Det giver kortere ventetid når vi skal ombord på båden.
Båden afgår fra Kajen ud fra Nyhavn 71 med M/S Langø kl. 12.00. Du bedes ankomme senest 15 minutterfør afgang af hensyn til indskrivning m.m.

Program

12.00 Afgang fra Nyhavn med M/S Langø
12.40 Ankomst til Flakfortet.
13.00 Velkomst ved arrangørerne: Ved arrangør Signe Pejstrup, DEO og ordstyrer Rasmus N. Sørensen, DEO.
13.15 Thomas Vom Braucke, souschef ved Justitsministieriet: Arbejder til daglig med EU's asylpolitik og kan give os et overblik. Han forklarer lovgivningen og asylsystemets sammenhæng for EU og Danmark - hvordan er det nu, hvor langt er vi fra en fælles europæiske asylpolitik.
13.45 Morten Goll fra Trampolinhuset: Fortæller om husets arbejde og grundlæggende etik. Han modstiller dette til den generelle retorik i asyldebatten. Han giver en kort samlet fortælling om asylansøgerens vej til og igennem Europa, og de forhindringer asylansøgeren støder på, set fra asylansøgerens perspektiv. Han fremlægger desuden Trampolinhusets bud på en ny asylpolitik.
14.15 Pause med kaffe, kage og frugt, med mulighed for at få en snak med de andre deltagere og oplægsholdere.
14.40 Rens Van Munster, seniorforsker DIIS: Fortæller historisk om udviklingen af grænsekontrollen i EU og konsekvenserne ved at anskue migration som et europæisk sikkerhedsspørgsmål, retorisk og politisk.
15.25 Dorte Smed, Specialkonsulent ved Dansk Flygtningehjælp: Vil tale om hvilke konsekvenser EU's og Danmarks asylpolitik har for flygtninge. Fokus vil være på de elementer i asylpolitikken, der medvirker til at flygtninge ikke altid får den beskyttelse, som de har behov for og ret til.
16.10 Afslutning: Afslutning og præsentation af de kommende arrangementer.
16.20 Gåtur på fortet: Med mulighed for uddybende spørgsmål og spadseretur på fortet.
16.50 Afsejling: På hjemturen vil der være mulighed for at fortsætte snakken med oplægsholdere og asylansøgere.
17.30 Ankomst retur til Nyhavn.

 

 

     

Sitemap Miljødebat Søg på denne hjemmeside Kystfiskeri Fiskeri i den 3. verden og EU Kontakt os