Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Danmarks Radio som regeringens ukritiske talerør

Pressemeddelelse fra Landsforeningen Levende Hav

afsendt fra "Miljøkutter Anton", Havnegade, København, 17. december 2009 23.30

Danmarks Radio bidrager nu aktivt til den politiske dagsorden. Regeringen har påbegyndt sit arbejde for at nedtone alvorligheden af fiaskoen omkring topmødet i København, og i stedet for at rapportere fra mødets meget alvorlige situation, vælger DR at bringe flere, mindre nyheder om sikkerhedssituationen i København, samt ligegyldige nyheder fra det øvrige land.

Sammen med titusindvis af fredelige aktivister har Landsforeningen Levende Hav tilbragt de sidste 10 dage i København til støtte for ambitionerne for en stærk international aftale til fordel for det globale klima. Vi har gjort hvad vi kunne, omend under meget vanskelige forhold på grund af den enorme opmærksomhed omkring sikkerhedsproblemer og bekymringen for voldelige aktivister.

 

Klimaforandringerne har allerede direkte konsekvenser for især verdens fattigste lande, og det er ubegribeligt, at det endnu ikke er blevet klart for den rige verdens ledere, at der må velgennemtænkt og resolut handling til nu for at forhindre yderligere katastrofer.


I stedet for at dække det meget alvorlige truende sammenbrud i forhandlingerne vælger Danmarks Radio og TV imidlertid at berette om bruddet på sikkerhedsprocedurerne, da tre fredelige Greenpeace aktivister slap ind til gallamiddagen på Christiansborgs Slot, Dronningens bordherre ved samme middag, samt godt 5000 bilisters problemer med at starte bilen i vintervejret.

Det er en skandale for Danmark, at regeringen aktivt har modvirket ambitionerne om en forpligtende international aftale; det er dybt uansvarligt, at medierne generelt har bidraget markant til at fjerne fokus fra forhandlingernes virkelige indhold til fordel for den hysteriske optagethed af radikaliteten af visse unge menneskers frustrationer; men det er en demokratisk katastrofe at Danmarks Radio vælger at fortie den aktuelle situation i de meget alvorlige forhandlinger for at rapportere fra ligegyldige og ordinære nyheder.

 

Danmarks Radio kan ikke længere påberåbe sig journalistisk neutralitet.

 

Levende Havs formand og skipper Knud Andersen

telf. 20487421

www.levendehav.dk

 

                                                         

 

 

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os