Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Workshoppen den 13/9 Langør på Lolland

Titel: "Situationen for fiskersamfund i den 3. verden og udviklingsperspektiver i lyset af klimaændringerne"

Program:

Workshoppen danner afslutningen på et 4-dages kursus for 16 medlemmer af de fire organisationer tilsluttet ”Fiskerifagligt Netværk”. Organisationerne er Razon, der arbejder med fiskeriprojekter i Mellemamerika, Sydafrikakontakten, Pugad, som arbejder med Filippinerne.  

Dagen og samværet er dog noget mere omfattende. Der er afhentning i Nakskov på banegården. Transporten foregår med Miljøkutteren Anton for rejsende med tog. Hvis der er flere end Anton har redningsudstyr til afhentes også med bil. Man kan også vælge at køre i privatbil hele vejen til Langø. Derfor skal man anmelde til Knud, Levende Hav, om man ønsker at blive transporteret fra og til Nakskov.

Der er også transport tilbage til Nakskov. Dem, der sejlede ud, kører tilbage og omvendt. Tilslutningstogforbindelser til og fra henholdsvis København og Århus til Nakskov nedenstående.

Program for dagen:

10.00 Nytilkomne workshopdeltagere afsejler med Anton fra Nakskov til Langø. (Nogle køres i bil). Morgenkaffe ombord.  De bilende efter ankomst.

11.00 Ankomst Langø Havn.

11.30 Velkomst og introduktion til workshoppen. LLH-formand Knud Andersen.

11.45 Kystfiskersamfundenes situation og bæredygtighed i Norden og i syd. Gunnar Album, Nordnorge. Fiskerikyndig samfundsdebattør og miljøaktivist. 

12.15 Hvordan forsvarer de fattige kystsamfund retten til deres fiskeresurser? Kurt B. Christensen. Tidl. Formand LLH og tidligere fiskeskipper.

12.45 Klimaændringernes forventede indvirkning på havmiljøet i syd. Zhanna    Tairov, Kasakhstan og Danmark. Bestyrelsesmedlem i LLH, marinbiolog, phd-studerende DMU og deltager i Galatea 3.

13.05 Opsamling, spørgsmål og diskussion.

13.30 Frokost.

14.30 Kvindernes stilling og muligheder i kystsamfundene i den 3. verden. Eva Munk-Madsen (doktor. universitet i Tromsø, nu forsker på RUC – LLH

15.0   Erfaringer med mindre udviklingsprojekter i syd, som kan være relevante for Fiskerifagligt Netværk. Knud Vilby, forfatter, tidl. formand Mellemfolkeligt Samvirke og udviklingskonsulent. 

15.30 Diskussion.

15.45 Kaffe.

16.00 Kyst/småfiskere i klemme mellem regeringer og det stor-kommercielle fiskeri og vigtigheden af, at kystfiskerne organiserer sig. Naseegh Jaffer, Sydafrika.

16.20 Om udviklingen af bevægelsen, ”Costal Links”. Hahn Goliath, Sydafrika.

16.30 Afsluttende diskussion og afrunding af workshoppen.

17.00 Selve workshoppen slut.

17.30 Let middag i teltet.

18.30 Afgang pr. bus og med Anton mod Nakskov. (De, der sejler ud, kører i bus tilbage til Nakskov)

19.30 Anton anløber Nakskov.

20.00 Togafgang fra Nakskov mod Jylland og København.

Folk, der har lyst til at blive på Langø til søndag formiddag er velkomne, hvis man medbringer sovepose og liggeunderlag. Anton gør også en tur til Nakskov sidst på søndag formiddag den 14/9. Deltagere på workshoppen er også velkomne til at dukke op fredag aften. Der vil dog ikke være afhentning fredag aften i Nakskov.

Til og fra Langø

Lørdag den 13/7- 08 er der togafgang fra København H kl. 7.03 med skift i Nykøbing Falster og ankomst til Nakskov kl. 9.43.

Fra Århus H er der togafgang den 13/-08 kl. 5.54 med skift i Ringsted og i Nykøbing Falster og ankomst til Nakskov kl. 10.43. Her vil være afhentning med bil. Husk! Dette skal aftales.

Der er afgang retur fra Nakskov kl. 20.00 med skift i Nykøbing F og ankomst til København H kl. 22.45.

Hjem til Århus: Afgang Nakskov kl. 20.00 med skift i Nykøbing F og Ringsted med ankomst til Århus kl. 1.19. (Det er hårdt at være fra Århus. Bemærk, at det er muligt at blive til søndag).

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os