Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Nu anbefaler FN et forbud mod trawlfiskeri.

Siden Levende Hav blev oprettet i 1995 har foreningen hvert år anbefalet, at trawlfiskeriet bliver udfaset. Nu har FN’s miljøkontor UNEP udsendt samme opfordring. Det sker i en meget stor omfattende rapport ”In dead water” som opridser alle trawlfiskeriets ødelæggelse af fiskebestande, havbunde og klimaet. Rapporten og dets mange anbefalinger kan hentes på følgende adresse: http://www.unep.org/Documents.Multilingual/Default.asp?DocumentID=528&ArticleID=5751&l=en

”Trawlfiskeriet ødelægger mere end al andet fiskeri tilsammen” konkluderer FN og fortsætter ”bundtrawl er det mest ødelæggende og ubæredygtige fiskeri i dag”.

Det er en glimrende rapport som kommer hele vejen rundt i dette naturstridige fiskeri  og det burde være pligtlæsning for alle der har ansvar for fiskeriet.

Derfor er det dybt bekymrende at den danske fiskeriforvaltning og dets politiske ansvarlige, her 5 dage efter at rapporten kom på gaden, endnu ikke har nævnt el. kommenteret denne rapport og dets konklusioner.

Dansk fiskeri er nemlig et trawlfiskeri om noget i denne verden, så måske derfor glimrer den danske fiskeriforvaltning med en larmende tavshed ovenpå denne rapport.

I Levende Hav hilser vi FN rapporten velkommen og vi vil vide at gøre brug af den rapport de kommende år i vores bestræbelser på at få ændret kursen for dansk fiskeri, væk fra trawl og hen mod de mere passive redskaber som ex. det gode snurrevod, garn, kroge, ruser etc.

Kurt Bertelsen

Projektkoordinator

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os