Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Den følgende fotoserie er et mindre udsnit af den billede dokumentation (ca. 400 billeder) der blev taget i forbindelse med en afsluttende projektformulering i det eritreanske kystfiskeri jan./feb. 2005.

Billederne er "skudt" af Henning Thøgersen og Kurt Bertelsen Christensen

 

Afgang med bus fra Asmara til Massawa. I havnen ses "nye" trawlere og små houri's også bygget i glasfiber. Der bygges ny uktionshal i Massawa og holdet laver interviews med fiskere, fiskehandlere, myndigheder og her Fatama, ansat i kooperativernes hovedkvarter i Massawa. 

Egyptiske trawlere er der mange af i Massawa og de har store sulte besætninger, her tages der levende proviant ombord. Uden for havnen har kystfiskerne deres sted, beddingen og de små workshops hvor kystfiskernes fartøjer kan tjekkes og holdes i orden - i Eritrea slås de også med pæleorm. 

Nord for Massawa ligger fiskerlandsbyerne nærmest bygget ind i ørkenen. Der er landsbyer med flere tusinde beboere, her nord på er der er varmt og blæsende. Men som i andre lande er fiskerne i denne ørken også interesseret i garn og redskaber fra andre lande.

Der er møde med fiskere i landsbyen og der er syn til og på en modtagerstation for fisk som aldrig kom i gang. Tilbage i Massawa ser vi at man er ved med at lægge sidste hånd på en Danida betalt erhvervsskole - et moderne byggeri en skole med mange muligheder - og forlyder det, også med mange andre end de påtænkte

Syd for Massawa ligger der også mange fiskerlandsbyer. Her er der også modtagerstationer, helt nye som endnu ikke er taget i brug, og det samme er tilfældet med en meget stort luksushotel anlagt ude midt i ingenmandsland. Derfra går det på en flere dages fisketur i det Røde Hav, ud på Zula bugten hvor fiskeriet er godt spændende

Der landes og sejles fra øen Dissie. Der fanges fisk i danske garn og de eritreanske kystfiskere mener nu nok at sådanne garn kunne være værd at eje. Milkfish, tun, hajer, red snapper, grouber, jackfish, spanish mackrel, Queenfish osv. de er der og mange flere.

Mod Mekka bøjer man sig 5 gange om dagen, mens fisken ligger til lit de parade, før den nedises og til morgenmad serveres der en gang kogt og mast haj.

Der er tænkes noget over sagen tilbage til Massawa - hvad gør vi og hvordan fra dansk side og denne tækning hjælpes godt på vej under salget af de store og flotte fisk - med en pris på 6-10 Nakfa/kiloet (2-5 kr.) og en olie/benzinpris på 25 Nakfa, er der nok at tage fat på. 

 

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os