| 
                 
              ØKOLOGISK FISK? MULIGHED OG NØDVENDIGHED
               Uddrag af rapport fra havpolitisk
              forum i Bønnerup,.marts 1996 
              arrangeret af Landsforeningen
              Levende Hav 
              i samarbejde med Den Grønne Fond.  
              Forord 
              
              Jan G. Larsen, Knud Andersen,
              Kurt B. Christensen, Jens-Ole Højmann, 
              Hans Jensen, Henrik Bjerre. 
              
              Landsforeningen Levende Hav afholdt, i
              samarbejde med Den Grønne Fond, sit første havpolitiske forum i
              Bønnerup, den 23. og 24. marts 1996. Overskriften for seminaret
              var "Økologisk fisk? Mulighed og nødvendighed", med
              undertitlen: Er det muligt at forbedre miljøtilstanden og
              fiskeressourcerne ved at stille krav til fiskeprodukter, og i så
              fald hvilke krav skal vi stille? 
              Ambitionen med dette forum var at bringe
              fiskere, fiskespisere, forskere, fritidsinteresser og
              erhvervsinteresser sammen for at diskutere fiskeri og havmiljø:
              et område, hvor bæredygtighedskriterier alt for sjældent tages
              i betragtning. 
              I en tid, hvor snævre særstandpunkter ofte
              helt dominerer debatten, er der hårdt brug for at angribe en række
              grundlæggende spørgsmål i forbindelse med forvaltningen af
              havet som fiskeplads, legeplads og losseplads. 
              Forventningen til mødet var ikke at skabe
              et slutdokument, der kunne manifestere deltagernes enighed om
              bestemte spørgsmål, men snarere at skabe et kvalificeret rum for
              nogle spændende diskussioner, som kan føres videre i
              interesseorganisationer og på arbejdspladser rundt om i landet.
              Desuden var forventningen at kunne formulere et arbejdsgrundlag og
              nedsætte en tværgående arbejdsgruppe til det videre arbejde med
              retningslinier for fangst, transport, behandling og distribution
              af fisk på økologisk forsvarlig vis. 
                 |