Grøn modstand

Udkast til forvaltningsplan for skaver. jan. 2002 

 

 

 

”De grønne foreninger” er vrede over et forslag til en ny forvaltningsplan for skarverne i Danmark, skriver Ritzau. Formanden for DOF (Dansk Ornitologisk Forening) mener at planen vil føre ”til en ren massakre på skarven”. DNs (Danmarks Naturfredningsforening) præsident Poul Henrik Harritz vil se dokumentation for planens nødvendighed. 

I Levende Hav hilser vi planen velkommen og i de kommende uger vil vi gennemgå den meget nøje før vores høringssvar - vi skal anbefale andre at gøre det samme.

”En ren massakre” siger DOF formanden Christian Hjorth, inden han kan have læst forslaget i detaljer. Det er trist og beskæmmende, at DOF end ikke gør sig den ulejlighed at begrunde hvor i planen de finder belæg for sådanne påstande. Og det da også noget vrøvl og det er en hån mod den udvikling som har fundet sted de seneste 20 år, hvor vores syn på naturen har ændret sig mod en større forståelse for naturen og dyrene i den. Der er intet i dette udkast som kan retfærdiggøre DOFs påstand om en forestående massakre.

DN vil have dokumentation for nødvendigheden af denne plan. Ja fristes man til at sige – så læs dog planen!. Der er megen dokumentation i denne plan og i flere andre rapporter om skarven. F.eks. mener Poul Hald Mortensen som har mere end almindelig viden om skarven, at både danskerne (dvs. DNs medl.) og naturen vil være tjent med en 50% reducering af skarvbestanden.

Som andre fugle og dyr der ikke er truet , kan og bør Danmark arbejde for at skarven kommer under en jagttid.

læs mere om sagen her Skarver