Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Pressemeddelelse udsendt onsdag den 22. november 2006

 

"Så er det op på mærkerne"

Regeringen og Dansk Folkeparti lovede i dag i Folketinget de danske kystfiskere et miljømærke for deres friske og naturskånsomt fangede fisk.

 

I dag har Folketinget behandlet et beslutningsforslag fra SF for indførelse af et miljømærke for frisk fisk fanget af et naturskånsomt dansk kystfiskeri. Dette forslag var også på Folketingets dagsorden i juni 2006, og da blev det positivt modtaget af alle partier.

 

Men regeringspartierne og Dansk Folkepart kunne i juni ikke stemme for forslaget, da de ville afvente et udspil fra EU kommissionen dette efterår. Der er ikke kommet noget udspil EU, men regeringspartierne og Dansk Folkeparti ville heller ikke stemme for forslaget, denne gang  med henvisninger til, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en ny aftale for fremtidens fiskeri, som indeholder alt fra SF's forslag. Og hvis de endnu ikke er indskrevet, lovede Dansk Folkeparti, at SF's beslutningsforslag, uden forbehold, vil blive indskrevet i de planer "det garanterer jeg" sagde Bent Bøgsted fra Dansk Folkparti fra Folketingets talestol.

 

Dertil siger Levende Havs formand: "Det er en garanti som SF og kystfiskerne skal arbejde meget hårdt for, at Dansk Folkeparti også leverer, for i den plan som Dansk Folkeparti støtter, står der ikke et eneste ord om et miljømærke for kystfiskeriet, eller noget andet fiskeri´".

 

Planen kan læses på www.fiskeriudvikling.dk

"Vi er ikke i tvivl om" fortsætter Kurt Bertelsen "at regeringen ikke satser på kystfiskeriet. For i regeringens aftale med Dansk Folkeparti, er kystfiskeriet blevet ofret til fordel for de store økonomiske interesser der er på spil i de store fartøjer og dertilhørende industrier. Derfor privatiserede de kvoterne og derfor opkøber de store fartøjer og nye selskaber til formålet de små. Denne for kystfiskerne meget dårlige fiskeripolitik, er der flertal for i Folketinget og det må Levende Hav som andre tage til efterretning. Men vi og andre hverken skal eller bør tage de løfter, som regeringspartierne og Dansk Folkepartis i dag har givet SF og de øvrige partier til efterretning, førend SF's beslutningsforslag til støtte for kystfiskeriet og den friske fisk, er skrevet ind i de planer som regeringen og Dansk Folkeparti henviser til".

For flere oplysninger, kontakt

Formand for Levende Hav

Kurt Bertelsen Christensen

Ferring Strand

telefon 97895455 el. 20487421

www.levendehav.dk

 

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os