Velkommen til 

Åbent Skib – Åbent Skib – Åbent Skib – Åbent Skib

 

     

  

Fra torsdag den 6. juni til onsdag den 12. juni ligger "M/S Anton – for et levende hav" ved ”Trangraven”,  Strandgade 100 i København. 

 

Landsforeningen Levende Hav byder velkommen ombord på foreningens ombyggede fiskekutter (fhv. AS 165 Anton af Bønnerup Strand) nu M/S Anton. Med støtte fra Den Grønne Fond og JL Fonden o.a. er kutteren nu blevet ombygget til et moderne projektfartøj, kontor og hovedkvarter for foreningen.

 

Det vil vi gerne fejre og vi byder på et stykke med sild og en øl.

 

-         Vil man ud på en mindre sejltur skal vi have besked et par dage i forvejen, kontakt anton@levende-hav.dk Vi kan sejle med max. 12 personer.

 

Denne sæson koncentrere vi os om havmiljø og fiskeri med fokus på det danske formandskab, og frem til december vil vi opholde os i de indre danske farvande og Østersøen. Vi skal bl.a. se på hvorfor der ikke kommer fisk i Limfjorden; hvad landene omkring Østersøen gør for at få stoppet dioxin forureningen; bundmalinger og hvad der gøres på det område. Vi skal indhente oplysninger fra fiskerne i de mange havne om deres forventninger til den nye fiskerireform, om deres problemer med de større fiskefartøjer som ikke overholder motorkraft begrænsningerne, deres problemer med skarv og sæler osv.

 

Vi stiller op i havnene med udstillinger, sejladser og debatter.

-         I et samarbejde med Østersø-Centeret i Vordingborg viser vi en ny udstilling om bundmalinger

-         Der vil være en udstilling om fiskeriet i Danmark og Europa og med fokus på den nye fiskerireform

-    Materialer og plancher om Levende Havs fiskeriprojekt i Aralsøen 

-         Der vil være rapporter og andet materialer og en introduktion til Whale Watching i de danske farvande, som vi i år gennemfører i Lillebælt i samarbejde med projektet "Fokus på hvaler".  

 

*Landsforeningen Levende Hav blev oprettet i 1995 for at få skabt en større folkelig og politisk opmærksomhed om forureningen af havet og nødvendigheden af at få udviklet et mere økologisk bæredygtigt nationalt og internationalt fiskeri.

 

For flere oplysninger kontakt Levende Hav på telefon 9789 5455 el M/S Anton på 5124 5712.

 

Man kan også hente oplysninger om Levende Hav og M/S Anton på www.levende-hav.dk

 

Med venlig hilsen

 

For Levende Hav

 

Skipper Henning Thøgersen

Talsmand Kurt Bertelsen Christensen